CITUS s.r.o.

K výtopně č. 1 (u Zahrady Čech) - P.O. BOX 175, 412 01 Lltoměřice, tel./fax: 416 732 377, tel.: 416 737 166, 416 737 167,416 737 458, pobočka Chomutov, třídírna vajec - skladoz, tel.: 474 651 746, citus-mrazirny@seznam.cz

Zavřít X :

Společnost CITUS, s.r.o. byla založena v roce 1994 a její původní specializací byl obchod s drůbeží. Časem firma rozšířila sortiment, vybudovala vlastní mrazírenské sklady a začala spolupracovat se zahraničními dovozci.

CITUS s.r.o.
Mražená zelenina Mražené ovoce Mražené ryby Mražené maso

Mražené sladkovodní i mořské ryby

Pangasius, losos, hejk, mahi, tuňák, candát, pstruh, kapr, prsty, filé

Co je dobré o mražených rybách vědět:

Seafrozen: se označují filety, které byly zpracovány a zamrazeny přímo na palubě rybářské lodi.  Takové maso je nejkvalitnější a nejchutnější. Pro kvalitu rybího masa je totiž určující, aby ryba byla  zpracována co nejrychleji po výlovu.  

Double frozen: označuje druhý způsob, kdy se na moři zamrazí celé nevykuchané ryby do bloků,  které se pak prodávají rybím továrnám na pevnině ke zpracování.  Zde se rozmrazí, filetují a zamrazí podruhé.

Glazura: Je to tenká vrstva ledu, která chrání rybí maso před vysušením.  Všechny hluboce zamrazené suroviny ztrácejí časem svou hmotnost i chuť.  Proto se filety glazují nástřikem pitné vody na povrch a tenká ledová krusta je chrání proti vymrzání.  Ochrannou funkci splní již 5% glazura.

Jak vybírat rybí filety: Čím větší fileta, tím lepší. Malé kusy filet mají vždy více vody na svém povrchu, a tedy silnější glazuru. Pravidelné filety "jedna jako druhá" mohou být ve skutečnosti vytvarovány z podřadnější rybí suroviny. Filety nemusí být všechny stejně velké. Pokud jsou zpracovávány na moři, musí se pracovat velmi rychle, aby si maso udrželo kvalitu.

Zmražená nebo čerstvá: Nutriční složení je prakticky stejné, hlavní rozdíl je v obsahu omega-3 mastných kyselin, který po zabití ryby rychle klesá a ubývá i ve zmrazeném stavu. Mrazené filety však mají jiné výhody: většinou jsou bez kostí, snadněji se upravují.

Zmražování ryb a masa.

Obecně platí, že správným zmražením prakticky zakonzervujete stav potraviny ve chvíli zmražení a ten udržíte poměrně dlouhou dobu, několik měsíců až let.
Pokud není potravina zmražená, u chlazených potravin dochází k jejich degradaci a to i v případě nutričních hodnot.Je to jednoduché, čím nižší teplota, tím pomaleji se surovina kazí.
Správné zmrazení je proto spolehlivý způsob,jak Vám doručit čerstvou potravinu tam,kde jsou delší doby dodání.To platí jak v případě ryb, masa, ale i třeba zeleniny, nebo ovoce.
V případě třeba vyzrálého hovězího nám to umožňuje zastavit proces zrání v optimální chvíli a Vy si můžete maso uchovávat dlouhou dobu ve stejné kvalitě.
Co se týká ryb, je naprosto technicky nemožné dopravit, distribuovat a rozprodat čerstvé ryby ve vnitrozemí, zmražení na moři je jediná cesta, jak dodávat do vnitrozemí ryby ve špičkové kvalitě.

 

IQF: Technologie rychlého zamrazování jednotlivých kusů potravin tak, aby nebyly zamraženy do tzv. bloku a mohly být z balení odebírány postupně.

Interleaved (proložené): Protože způsob zamražení filet přímo na moři způsobem IQF je velmi prostorově a energeticky náročný, využívá se metody zamrazování – pomocí deskových zmrazovačů. Zde se jednotlivé filety skládají do železné formy, prokládají igelitem a v blocích po 7 kg se deskově zamrazují. zdroj: Idnes.cz

> Mořské

> Sladkovodní

 
Odebírat novinky
zrušit odběr
Naše tipy

Muflon kýta

Bez kosti, mraženená.

Cena: neuvedena

Slepičí prsa

Slepičí prsa. Vhodný do směsí, do omáček. Balení po 2kg. Původ: Itálie

Cena: neuvedena

Jelení guláš

Jelen guláš, kuchyňská úprava. Mražený.

Cena: neuvedena

CITUS s.r.o. - Czech Republic, e-mail: citus-mrazirny@seznam.cz - Provozováno CMS / Eshop (c)2017 Czechproduct.cz s.r.o. | podpora | mapa webu