CITUS s.r.o.

K výtopně č. 1 (u Zahrady Čech) - P.O. BOX 175, 412 01 Litoměřice, tel.416 732 377, 416 737 166, 416 737 167, 416 737 458, e-mail: citus-mrazirny@seznam.cz

Zavřít X :

Společnost CITUS, s.r.o. byla založena v roce 1994 a její původní specializací byl obchod s drůbeží. Časem firma rozšířila sortiment, vybudovala vlastní mrazírenské sklady a začala spolupracovat se zahraničními dovozci.

CITUS s.r.o.
Mražená zelenina Mražené ovoce Mražené ryby Mražené maso
Úvod -> Recepty

 Recepty z našich produktů

Zde pro vás již brzy připravujeme na ukázku recepty připravené z našich produktů. Jídla připravil tým litoměřické restaurace Dobrá Bašta.

      Candát, grilovaná zeleninaHovězí líčkaSmažená kuřecí křídla se Srirachou, medem a limetkou

Smažená kuřecí křídla se Srirachou, medem a limetkou

4 porce:

1 kg kuřecích křídel (možno i kuřecí paličky)

5 lžic másla

1 lžíce mouky

¼ hrnku medu

¼ hrnku omáčky Sriracha

2-3 lžíce limetkové šťávy

1 lžíce sojové omáčky

1 lžička česnekového prášku

½ lžičky cibulového prášku

Olej

Sůl, černý pepř

Sezamová semínka

 

Rozpálíme olej v pánvi nebo fritovacím hrnci. Kuřecí křídla osušíme a v míse je promícháme s česnekovým a cibulovým práškem, špetkou soli a pepře. Křídla pak asi 10 minut smažíme, aby kůže byla pěkně křupavá.

Zatímco se smaží křídla, připravíme si marinádu. V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a necháme 1-2 minuty smažit. Pak přidáme Srirachu, med, limetkovou šťávu a sojovou omáčku. Přivedeme k varu a vaříme cca 3 minuty, až marináda zhoustne.

Když jsou křídla hotová, dáme je do mísy a promícháme s marinádou, na závěr posypeme sezamovými semínky. Podávat můžeme například s hranolky nebo bagetkou.

Jelení biftečky, kukuřičný klasFish and chips, hráškové pyréCizrnovo-dýňové kari, mořská rybaKachní prso, malinová omáčkaKančí guláš s bramboráčkyKuřecí prso, špenát, tagliatelleRoštěná na houbách

Hovězí roštěná na houbách

4 porce:

750 g hovězí roštěné na plátky

500 ml hovězího vývaru

2 hrsti sušených hub

2 cibule

2 lžíce mouky

4 lžíce oleje

2 lžíce másla

sůl, pepř

 

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby zalijeme horkou vodou a necháme je nabobtnat, vývar dámě ohřát. Plátky roštěné zakryjeme potravinářskou folií a z obou stran naklepeme. Plátky masa pak osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, roštěnky na něm opečeme dozlatova a dáme stranou. Na čisté pánvi rozehřejeme zbylý olej a necháme na něm zezlátnout cibuli.  Přidáme roštěnky, scezené houby, zalijeme vývarem, zakryjeme a pomalu dusíme do změknutí masa 1 - 2 hodiny. Podle potřeby doplníme vývar nebo horkou vodu, pokud se omáčka bude hodně odpařovat.

Když je maso měkké, můžeme omáčku dochutit dle potřeby. Vyndáme maso a vmícháme studené máslo. Roštěnky s omáčkou ihned podáváme, například s dušenou rýží.

 

 
Naše tipy

Muflon kýta

Bez kosti, mražená. Cena za 1 kg.

Cena: neuvedena

Uzená kýta bez kosti

Uzená kýta bez kosti balená 1 - 2 kg. Cena je za 1 kg. Luxusní kvalita.

Cena: neuvedena

Ostružiny

Mražené ostružiny, celé plody, dobrá kvalita. Cena za 1 kg, balení po 2,5 kg. V objednávce pište do ...

Cena: neuvedena

CITUS s.r.o. - Czech Republic, e-mail: citus-mrazirny@seznam.cz - Provozováno CMS / E-shop (c)2020 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies