Pro nákup je nutné se přihlásit. Registrovat se můžete zde.

Grilovaná krkovice se zelenými fazolkami se slaninou a brambory

4-6 porcí:

600 - 800 g vepřové krkovice

500 g mražených fazolových lusků

100 g anglické slaniny - kostky

800 g brambor

200 g cibule

1 dl oleje

sůl, pepř, příp. steakové koření

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Uvaříme do měkka a necháme vystydnout.

Anglickou slaninu společně s nakrájenou cibulí orestujeme v oleji na pánvi do zlatova. Přidáme fazolky, osolíme, opepříme a restujeme zhruba 3-4 minuty. Na druhé pánvi s druhou dávkou oleje opečeme vychlazené brambory do zlatova a dle chuti osolíme.

Krkovici nakrájíme na cca na 1-1,5 cm široké steaky a z obou stran osolíme a opepříme, případně ochutíme steakovým kořením.

Na grilovací pánvi krkovici opékáme přibližně 8-10 min do úplného propečení. Podáváme se směsí fazolek a brambor.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz