Grilovaná krkovice se zelenými fazolkami se slaninou a brambory
4-6 porcí:
600 - 800 g vepřové krkovice
500 g mražených fazolových lusků
100 g anglické slaniny - kostky
800 g brambor
200 g cibule
1 dl oleje
sůl, pepř, příp. steakové koření
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Uvaříme do měkka a necháme vystydnout.
Anglickou slaninu společně s nakrájenou cibulí orestujeme v oleji na pánvi do zlatova. Přidáme fazolky, osolíme, opepříme a restujeme zhruba 3-4 minuty. Na druhé pánvi s druhou dávkou oleje opečeme vychlazené brambory do zlatova a dle chuti osolíme.
Krkovici nakrájíme na cca na 1-1,5 cm široké steaky a z obou stran osolíme a opepříme, případně ochutíme steakovým kořením.
Na grilovací pánvi krkovici opékáme přibližně 8-10 min do úplného propečení. Podáváme se směsí fazolek a brambor.