Smažená kuřecí křídla se Srirachou, medem a limetkou
4 porce:
1 kg kuřecích křídel (možno i kuřecí paličky)
5 lžic másla
1 lžíce mouky
¼ hrnku medu
¼ hrnku omáčky Sriracha
2-3 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička česnekového prášku
½ lžičky cibulového prášku
Olej
Sůl, černý pepř
Sezamová semínka
Rozpálíme olej v pánvi nebo fritovacím hrnci. Kuřecí křídla osušíme a v míse je promícháme s česnekovým a cibulovým práškem, špetkou soli a pepře. Křídla pak asi 10 minut smažíme, aby kůže byla pěkně křupavá.
Zatímco se smaží křídla, připravíme si marinádu. V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a necháme 1-2 minuty smažit. Pak přidáme Srirachu, med, limetkovou šťávu a sojovou omáčku. Přivedeme k varu a vaříme cca 3 minuty, až marináda zhoustne.
Když jsou křídla hotová, dáme je do mísy a promícháme s marinádou, na závěr posypeme sezamovými semínky. Podávat můžeme například s hranolky nebo bagetkou.